Web Analytics Made Easy - Statcounter

 رئیس دوره‌ای اجلاس تغییرات آب و هوایی هشدار داد که استفاده از ذغال سنگ باید به تاریخ بپیوندد تا رهبران جهان از نشست گلاسکو به‌عنوان آخرین شانس برای جلوگیری از بحران گرمایش زمین استفاده کنند.

به گزارش روز جمعه ایرنا، «الوک شارما» وزیر پیشین بازرگانی انگلیس که اینک ریاست دوره‌ای اجلاس تغییرات آب و هوایی را برعهده دارد تصریح کرد شاید این آخرین شانسی باشد که بتوان از گرمایش ۱.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۵ درجه سانتی‌گراد زمین جلوگیری کرد و آینده روشنی برای توسعه مشاغل سبز و هوای پاکیزه ساخت. اجلاس آتی تغییرات آب و هوایی موسوم به کاپ۲۶ قرار است نوامبر آینده در شهر گلاسکو برگزار شود.

سازمان جهانی هواشناسی هشدار داده که طی ۵ سال آینده میزان متوسط گرمایش زمین به ۱.۵ درجه بالاتر از دمای دوران ماقبل صنعتی خواهد رسید. طبق پیش بینی این نهاد وابسته به سازمان ملل حداقل یک سال در فاصله سالهای ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۴ شاهد این رکورد جدید خواهیم بود.

این درحالیست که طبق معاهده اقلیمی پاریس در سال ۲۰۱۵ قرار شد دمای کره زمین در حد ۱.۵ درجه بالاتر از دوران ماقبل صنعتی حفظ شد. هر چند پس از رسیدن میزان گرمایش زمین به این حد نصاب دمای کره زمین ممکن است کاهش یابد ولی عبور از این مرز نشان می دهد که اقدامات جامعه بین المللی برای کنترل گرمایش زمین نتیجه نداده است.

الوک شارما در اظهار نظری که در تارنمای دولت انگلیس منتشر شد، موضوع مصرف ذغال سنگ را به عنوان یکی از الوده ترین سوخت‌های فسیلی پیش کشید و گفت که در تلاش است تا از طریق رایزنی با سایر دولت‌ها و سازمان‌های بین المللی به حمایت‌های مالی از پروژه های مرتبط با استخراج ذغال سنگ پایان دهد. وی بیان داشت: اگر درباره گرمایش ۱.۵ درجه‌ای زمین جدی هستیم، گلاسکو باید نشستی باشد که در آن ذغال سنگ به تاریخ بپیوندد؛ چنانچه دبیرکل سازمان ملل متحد می‌گوید این فناوری، دیگر قدیمی شده است.

آژانس بین‌المللی انرژی می‌گوید مصرف ذغال سنگ و انتشار گازهای گلخانه‌ای سال گذشته به دلیل اوضاع کرونا و قرنطینه افزایش یافته است. این سازمان پیش‌بینی کرده که این روند امسال تشدید شده و رکورد تازه‌ای را ثبت خواهد کرد.

این درحالیست که دولت انگلیس به عنوان میزبان نشست تغییرات آب و هوایی به دنبال استخراج ذغال سنگ از معدن جدیدی در منطقه کامبریا است که با اعتراض شدید افکار عمومی و گروه‌های طرفدار محیط زیست مواجه شده است. این برای اولین بار در ۳۰ سال گذشته است که انگلیس معدن جدیدی را در این کشور کشف و در صدد بهره‌برداری از آن برآمده است.

پیشتر «رابرت جنریک» وزیر جوامع محلی انگلیس در دفاع از این طرح گفته بود که قرار است ذغال سنگ کک شو برای مصارف مهندسی و متالوژی از این معدن استخراج شود. اما با مخالفت افکار عمومی قرار شد که این موضوع به بحث در افکار عمومی گذاشته شود.

دانشمندان معتقدند که تحت تاثیر تولید گازهای گلخانه‌ای ناشی از فعالیت بشر دمای زمین به نسبت سالهای ۱۸۵۰ تا ۱۹۰۰ (دوران ماقبل صنعتی) حداقل یک درجه افزایش یافته است.

پیش بینی‌های سازمان جهانی هواشناسی نشان می دهد که به احتمال ۷۰ درصد میزان گرمایش زمین حداقل در یکی از ماههای سالهای ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۴ از ۱.۵ درجه بالاتر از دوران ماقبل صنعتی بیشتر خواهد شد.

به گفته این نهاد متوسط میزان گرمایش در این بازه زمانی ۰.۹۱ تا ۱.۵۹ درجه خواهد بود. این پیش بینی براساس چندین پژوهش با استفاده از مدل‌های کامپیوتری و با مدیریت اداره هواشناسی بریتانیا انجام شده است.

از سویی بر اساس مطالعات شرکت بیمه سوئیس ره، افزایش مهارنشده تغییرات آب و هوایی در نیم‌قرن آینده، می‌تواند تولید ناخالص داخلی را بین ۴ تا ۱۸ درصد کاهش دهد. این میزان در خوش‌بینانه‌ترین حالت با تحقق اهداف توافق آب و هوایی پاریس (و افزایش دمایی کمتر از ۲ درجه سانتیگراد) ۴ درصد خواهد بود.

لینک کوتاه: asriran.com/003HyY

منبع: عصر ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۰۲۷۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تأکید سازمان همکاری اسلامی بر حق تحصیل دختران در افغانستان

سازمان همکاری اسلامی در بیانیه پایانی پانزدهمین اجلاس سران این سازمان بر حق تحصیل زنان و دختران، رعایت حقوق بشر و ایجاد دولت فراگیر در افغانستان تأکید کرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، پانزدهمین اجلاس سران کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی با انتشار بیانیه‌ای 34 ماده‌ای و با تأکید بر حق تحصیل زنان و دختران، رعایت حقوق بشر و ایجاد دولت فراگیر در افغانستان به کار خود پایان داد.

این نشست دو روزه با عنوان «تقویت وحدت و همبستگی از طریق گفتگو برای توسعه پایدار» در پایتخت گامبیا برگزار شد که «عبدالقهار بلخی» سخنگوی وزارت خارجه طالبان نیز در آن شرکت کرده بود.

سازمان همکاری اسلامی در این بیانیه بر حمایت از یک افغانستان صلح‌آمیز، باثبات، مرفه و فراگیر و نیز رسیدگی به چالش‌های پیش روی مردم افغانستان از جمله چالش‌های بشردوستانه، حقوق بشری، گروه‌های قومی، امنیت و تروریسم، مواد مخدر و چالش‌های اجتماعی تأکید کرده است.

طاها:سازمان همکاری اسلامی به تعامل با افغانستان ادامه می‌دهدشرکت هیئت طالبان در اجلاس سران سازمان همکاری اسلامینشست مقدماتی اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی در گامبیا

در این بیانیه آمده است: بر اهمیت احترام کامل به حقوق بشر همه افغان‌ها و لزوم حمایت از حقوق اساسی دختران و زنان افغان به‌ویژه حق تحصیل و کار تأکید داریم و خواستار ارتباط بیشتر با مقامات بالفعل در مورد این موضوعات هستیم.

بیانیه پایانی سازمان همکاری اسلامی اظهار داشتد: ما همچنین بر نیاز به تلاش بیشتر برای رسیدگی به چالش‌های مرتبط با گروه‌های قومی، تروریسم، مواد مخدر و جنبه‌های اجتماعی برای حکومت فراگیر برای دستیابی به ثبات پایدار تأکید می‌کنیم.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • درخواست بیش از ۳۰ سازمان مردم نهاد انگلیسی برای توقف توحش در رفح
  • راه‌حل انقلابی در مهار گرمایش زمین: تبدیل مستقیم و پاک کربن دی‌اکسید به سوخت
  • تأکید سازمان همکاری اسلامی بر حق تحصیل دختران در افغانستان
  • سازمان همکاری اسلامی خواهان آتش بس فوری در نوار غزه شد
  • خبر وحشتناک از وضع آب و هوایی زمین در سالی که گذشت
  • تعامل سازمان همکاری اسلامی با طالبان
  • برنامه‌های مربوط به محدود کردن گرمایش زمین ضعیف است
  • شرکت هیئت طالبان در اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی
  • ساماندهی ۴۰۰ کیلومتر از رودخانه‌های استان اصفهان
  • امیرعبداللهیان با وزیر خارجه گامبیا دیدار کرد