Web Analytics Made Easy - Statcounter

عصر ایران - بنابر گزارشی که اخیرا (4 آوریل 2022) منتشر شده است، حذف کربن از اتمسفر سیاره زمین برای دستیابی به هدف انتشار کربن صفر و محدود کردن گرمایش جهانی به 1.5 درجه سلسیوس ضروری است. در همان هفته، شرکت بریلینت پلنت (Brilliant Planet) اعلام کرد که یک سرمایه گذاری 12 میلیون دلاری در سامانه جذب و ذخیره کربن مبتنی بر جلبک خود انجام داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته بریلینت پلنت، این سرمایه گذاری در زمان مهمی صورت می گیرد زیرا گزارش اخیر آی‌پی‌سی‌سی سازمان ملل بر نقش کلیدی حذف دی اکسید کربن از اتمسفر در دستیابی به اهداف مشترک آب و هوایی تاکید داشته است. ما بر این باوریم که روش های مبتنی بر طبیعت که سنجش‌پذیر و قابل افزایش هستند، طی دهه های پیش رو نقش مهمی در این زمینه ایفا خواهند کرد.

شرکت بریلینت پلنت از سال 2013 در حال کار روی قدرت جلبک ها برای جذب کربن در مقیاس گیگاتن بوده است. این فرایند شامل استفاده از حوضچه های بزرگ فضای باز در زمین های بیابانی ساحلی می شود. پس از نخستین آزمایش با تاسیساتی 3 متر مربعی در سواحل سنت هلنا در آفریقای جنوبی، بریلینت پلنت اکنون تاسیسات 30 هزار متر مربعی با بزرگ‌ترین حوضچه پرورش جلبک جهان در سواحل بیابانی مراکش را معرفی کرده است.

حذف انتشار دی اکسید کربن در مقیاس گیگاتن که به نام "جذب کربن" نیز شناخته می شود، خانواده ای از فناوری ها و تکنیک ها برای جذب دی اکسید کربن و سپس ذخیره یا استفاده از آن برای پیشگیری از انتشار در اتمسفر را شامل می شود. جذب می تواند در نقطه انتشار صورت گرفته و یا از طریق آنچه به نام "جذب مستقیم از هوا" شناخته می شود، انجام شود.

جداسازی بیولوژیکی کربن فرآیندی است که در بیشتر تاریخ سیاره زمین به ما کمک کرده است. این اساسا شامل جذب و ذخیره کربن در مراتع، جنگل ها، خاک و اقیانوس می شود. این زیست‌بوم ها نقش کلیدی در حذف و ذخیره بلند مدت دی اکسید کربن ایفا می کنند.

به طور خاص، جلبک ها نقش چشمگیری در چرخه کربن جهان ایفا می کنند و به اندازه تمام گیاهان و درختان روی خشکی، در جذب کربن نقش دارند. در نتیجه، گزینه ای خوب برای تحقق هدف انتشار کربن صفر محسوب شده که هزینه، پیچیدگی و مسائل کاربری زمین مرتبط با دیگر روش های حذف کربن را دور زده و این همان چیزی که شرکت بریلینت پلنت انجام می دهد.

سامانه جذب کربن مبتنی بر جلبک بریلینت پلنت شرایط محیط زیست محلی و آب شور را تکرار می کند تا برای رشد یک سویه جلبک طبیعی در حوضچه هایی مستقر در خشکی مطلوب باشد. با استفاده از تنها آب شور، باد و نور خورشید به عنوان ورودی، سامانه شرکت بریلینت پلنت پتانسیل بالایی برای جذب دی اکسید کربن و کاهش انتشار این گاز در سال دارد.

به گفته رافائل جوین، دانشمند ارشد و یکی از بنیانگذاران شرکت، روش ما با استفاده از زمین های بیابانی ساحلی و آب شور، بهره‌وری اولیه خالص جدیدی را ایجاد می کند. به عبارت دیگر، ما از منابع طبیعی کم استفاده برای رشد زیست‌توده جدید و کاهش دی اکسید کربن اضافی استفاده می کنیم. همچنین، با استفاده از این روش می توان 30 برابر بیشتر از جنگل های بارانی در سال دی اکسید کربن جذب کرد.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: دی اکسید کربن جذب کربن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۵۸۱۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه‌اندازی مرکز پرورش ماهیان خاوری در رودخانه قزل اوزن

محمد الله‌بخش صبح امروز در نشست با رئیس دانشگاه محقق اردبیلی با بیان اینکه تولید جلبک موضوعی دانش‌بنیان است که به دنبال آن هستیم، گفت: بحث پرورش ماهیان خاویاری نیز مطرح شده و در قزل‌اوزن اقدام می‌شود.

مدیرکل شیلات استان اردبیل با بیان اینکه در حوزه شیلات فرصت فراهم شده تا همکاری خوبی در زمینه مطالعات پروژه‌‍‌ها با دانشگاه محقق اردبیلی داشته باشیم، بر لزوم استفاده از توانمندی‌های دانشگاه محقق اردبیلی در مطالعات پروژه‌های شیلات استان اردبیل تأکید کرد.

رئیس دانشگاه محقق اردبیلی هم در این نشست با اشاره به اقدامات دانشگاه محقق اردبیلی در خصوص راه‌اندازی رشته شیلات در این دانشگاه، گفت: به دنبال جذب اعضای هیات علمی در این حوزه هستیم.

اسماعیل چمنی در ادامه کمک به توسعه شیلات استان را بسیار بااهمیت برای دانشگاه عنوان کرد و افزود: در همین راستا همکاران توانمند ما در حوزه پرورش زالو و جلبک می‌توانند کمک حال شیلات باشند، در عین حال شیلات می‌تواند از امکانات آزمایشگاهی و پژوهشی دانشگاه استفاده کند.

باشگاه خبرنگاران جوان اردبیل اردبیل

دیگر خبرها

  • آینده اپل چگونه خواهد بود؟
  • آماده همکاری مشترک مطالعاتی با دانشگاه محقق اردبیلی هستیم
  • راه‌اندازی مرکز پرورش ماهیان خاوری در رودخانه قزل اوزن
  • برنامه‌های مربوط به محدود کردن گرمایش زمین ضعیف است
  • ساخت نوع جدیدی از مواد متخلخل که می‌توانند گازهای گلخانه‌ای را ذخیره کنند
  • ساماندهی زمین ورزشی روباز پارک درخشان تا یک ماه آینده
  • مسمومیت ۷ نفر در ایلام طی شبانه‌روز گذشته با گاز مونوکسید کربن
  • گاز مونوکسید کربن باعث مسمومیت هفت نفر در ایلام شد
  • آینده‌ای روشن با زمین بدون پلاستیک
  • برداشت جلبک‌های دارویی از سواحل صخره ایی منطقه رمین چابهار