Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-07@04:44:39 GMT

فضاپیمای انگلیسی به جنگ زباله‌های فضایی می‌رود

تاریخ انتشار: ۷ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۰۸۵۶۸

فضاپیمای انگلیسی به جنگ زباله‌های فضایی می‌رود

انگلیس با ابداع یک فضاپیما برای جمع‌آوری ماهواره‌های مرده، جنگی علیه زباله‌های فضایی آغاز کرده است.

به گزارش ایمنا، شرکت آسترواسکیل (Astroscale) قصد دارد نخستین مأموریت جهان را برای حذف ماهواره‌ها پس از پایان عمرشان از مدار زمین، انجام دهد. سازمان فضایی انگلیس نیز از این پروژه پشتیبانی می‌کند. این فضاپیما می‌تواند پس از پایان یافتن عمر عملیاتی ماهواره‌ها در مدار زمین در یک اقدام چندین ماهواره را کنترل و حذف کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آسترواسکیل در این پروژه با وان وب همکاری می‌کند. وان وب یک شرکت نیمه دولتی است که هدف آن ارسال ۶۵۰ ماهواره به فضا و تأمین ارتباط اینترنتی است.

در حال حاضر ۴۲۸ ماهواره وان وب در مدار زمین و در فاصله ۷۵۰ مایلی سطح آن قرار دارند. این ابزارها می‌توانند بین ۵ تا ۷ سال فعالیت کنند بنابراین باید قبل از پایان یافتن یک دهه از مدار زمین حذف شوند تا از برخوردها در فضا جلوگیری شود.

فضاپیمای مذکور ELSA-Mنام دارد و قرار است به طور آزمایشی در ۲۰۲۴ میلادی به فضا پرتاب شود. احتمالاً ابزار از سال بعد از آن وارد فاز عملیاتی خواهد شد. فضاپیمای مذکور با استفاده از مکانیسم به دام انداختن مغناطیسی ماهواره‌ها را کنترل می‌کند و به مکان دیگر یا زمین می‌برد.

با توجه به آنکه هم‌اکنون ۴۵۰۰ ماهواره در مدار زمین قرار دارند و قرار است هزاران نسخه دیگر نیز در سال‌های آتی به فضا پرتاب شوند، اگر فعالیتی انجام نشود، برخورد میان آنها اجتناب‌ناپذیر خواهد بود.

منبع: مهر

کد خبر 578275

منبع: ایمنا

کلیدواژه: علم و فناوری نجوم رویداد نجومی رویدادهای نجومی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق مدار زمین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۰۸۵۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موشک با سوخت موم شمع به مدار رفت

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از رویترز، شرکت آلمانی هایمپولس (HyImpulse) برای نخستین‌بار با موفقیت یک موشک دوستدار محیط‌زیست را با قابلیت حمل ماهواره‌های تجاری در یک پرواز آزمایشی زیر مداری به فضا پرتاب کرد.

ماریو کوبالد، مدیر اجرایی این شرکت در بیانیه‌ای گفت: ما نشان می‌دهیم که آلمان به عنوان یک کشور مهم در صنعت هوایی و نقطه عطف اروپا در این صنعت می‌تواند تاثیرگذار باشد و اقدامات عظیمی را به ثمر بنشاند.

 

موشک آزمایشی این شرکت که ۱۲ متر طول و ۲.۵ تن وزن دارد، موسوم به «اس‌آر۷۵» (SR۷۵) است و حدود بامداد جمعه به وقت گرینویچ از یک سایت پرتاب در کونیبا، استرالیای جنوبی بلند شد.

به گفته محققان، این موشک می‌تواند ماهواره‌های کوچک با وزن تا ۲۵۰ کیلوگرم (۵۵۱ پوند) را تا ارتفاع ۲۵۰ کیلومتری (۱۵۵ مایل) حمل کند، در حالی که سوخت آن توسط پارافین یا موم شمع و اکسیژن مایع تامین شده است.

طبق گفته‌های این استارت‌آپ آلمانی، پارافین می‌تواند به عنوان سوخت جایگزین ارزان‌تر و ایمن‌تر برای موشک‌ها استفاده شود و هزینه‌های حمل و نقل ماهواره‌ای را تا ۵۰ درصد کاهش دهد.

این موشک با استفاده از مواد اولیه ساده‌ای مانند موم شمع به عنوان سوخت خود، به جای استفاده از سوخت‌های فسیلی مانند گاز به فضا پرتاب شد.

این تکنولوژی نوآورانه نشان می‌دهد که با استفاده از منابع طبیعی و پایدار می‌توان به پیشرفت‌های بزرگی در حوزه سفر‌های فضایی دست پیدا کرد. این امر همچنین می‌تواند به کاهش آلودگی محیط زیست و افزایش پایداری در صنعت فضایی کمک کند.

پرتاب موفقیت‌آمیز این موشک به فضا البته تنها یک گام اولیه است و این فناوری نیاز به توسعه و بهبود دارد، اما این اتفاق نشان می‌دهد که ایده‌های نوآورانه و پایدار می‌توانند به واقعیت تبدیل شوند و به دانشمندان و متخصصان کمک کنند تا مسیر بیشتری به سوی توسعه پایدار طی کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آغاز فعالیت نخستین ماهواره اندازه‌گیری باران
  • آشنایی با سیستم مرموز چشم پنتاگون در مدار زمین | از ردیابی تا کشتار موشک‌ها! +تصویر
  • ارتباط بلوتوثی با فضا برقرار شد
  • «بویینگ» و «ناسا» فضاپیمایی جدید پرتاب خواهند کرد
  • فو فایتر؛ چشم پنتاگون در مدار زمین برای ردیابی موشک‌ها!/ عکس
  • نخستین فضاپیمای سرنشین‌دار بوئینگ به مدار می‌رود
  • پاکسازی زباله‌های فضایی با کمک فناوری ژاپنی
  • فو فایتر؛ چشم تیزبین پنتاگون در مدار زمین برای ردیابی موشک‌ها
  • موشک با سوخت موم شمع به مدار رفت
  • فو فایتر ؛ چشم تیزبین پنتاگون در مدار زمین برای ردیابی موشک ها(+عکس)